Ce este WordPress ?

ThemeForest

wordpress

WordPress este un sistem gratuit si open-source de management al conținutului ( CMS ) bazat pe PHP si MySQL . Caracteristicile includ o arhitectura plugin și un sistem de șablon . WordPress este folosit de mai mult de 23,3% din primele 10 milioane de site-uri din ianuarie 2015. WordPress este cel mai popular sistem de blogging utilizat pe Web , la mai mult de 60 de milioane de site-uri web . Acesta a fost lansat pe 27 mai 2003, de către fondatorii săi , Matt Mullenweg și Mike Little.  WordPress este eliberat sub licența GPLv2 ( sau mai nouă ) de la Free Software Foundation .

Pe https://ro.wordpress.org/ citim :

WordPress este platforma soft cea mai utilizată atunci când vrei să creezi un frumos sit web sau un blog. Ne place să spunem că WordPress este gratuit dar în același timp este și neprețuit!
Orientarea sa pe estetică, standarde web și ușurința de folosire îl fac alegerea #1 printre jurnaliști, scriitori sau blogeri obișnuiți. În plus, faptul că e disponibil gratuit fiind soft liber, permite distribuirea sa gratuită dar și o personalizare pe placul fiecăruia.
Pe scurt, WordPress este alegerea pe care trebuie s-o faci dacă dorești să creezi un sit, un blog sau o simplă pagină personală și nu vrei să ai bătăi de cap cu personalizarea sau configurarea sa.

Pentru mine, WordPress reprezintă cel mai complet și complex CMS. De ce ?

Pentru că poți face orice cu el. Găsești teme (templates) și module (plugins) cu care poți construi orice tip de site. Unele sunt gratuite, unele contra cost.

La început, pare puțin cam complicat de folosit, dar după ce te obișnuiești cu el, totul se leagă.

În articolele viitoare, voi prezenta diferențele între WordPress.com ș WordPress.org .

CodeCanyon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *