WordPress.org sau WordPress.com ?

ThemeForest

maxresdefault

Dacă ești nou în WordPress , este o întrebare comună și de multe ori este nevoie de explicații.

În acest post , vom compara cele două și vom vedea argumente pro și contra . Vom explora :

 • Diferența dintre wordpress.com și wordpress.org
 • Vom compara costurile, libertățile și limitările, întreținerea și dezvoltarea fiecăruia
 • Cum ne decidem pe care să alegem

Ce este WordPress.com ?

wordpress-com

WordPress.com este un site comercial , unde poți găzdui site-ul propriu gratuit , dar cu unele limitări . Rulează pe platforma open source WordPress creată de Matt Mullenweg și compania sa numită Automattic .

Găzduirea pe WordPress.com înseamnă că site-ul tău va fi gratuit pentru totdeauna , dar poți plăti pentru a face upgrade site-ului tău, pentru a atinge nevoile specifice .  Aceasta înseamnă, de asemenea, că site-ul tău va fi protejat cu cele mai bune soluții anti-spam și va primi actualizări automate de securitate .

 Tot ce trebuie să faci este să te înscrii și să alegi numele site-ului, apoi te ocupi de design . Nu va trebui să îți faci griji cu privire la instalarea software-ului , deoarece totul este pregatit automat.

Ce este WordPress.org ?

wordpress-org

WordPress.org este locul de unde poți lua  gratuit propria copie de WordPress blogging software / Content Management System ( CMS ). În prezent acesta alimentează 24% din site-urile de pe web , inclusiv CristiB.ro .

Cu software-ul vine responsabilitatea de a găsi propria companie de hosting pentru a găzdui site-ul tău WordPress , împreună cu propriul nume de domeniu. Pentru acestea, noi folosim si suntem multumiti de serviciile MxHost.ro

Vei avea, de asemenea un control deplin asupra software-ului WordPress și a site-ului tău. Singura limitare ar putea fi dată de resursele alocate în pachetul de gazduire ales .

WordPress.org include, de asemenea, o documentație vastă și un forum (comunitate) unde poți pune întrebări dacă te blochezi sau pentru ajuta pe altcineva. Este și site-ul unde să mergi dacă dorești să te implici și să te alături multor altor voluntari pentru a contribui la codul de bază , aplicații mobile , traduceri , și accesibilitatea WordPress.

Comparație între WordPress.com și WordPress.org

Cu aceste două mari opțiuni gata să alimenteze site-ul tău , poate fi dificil să știi care este potrivit pentru tine . Pentru a rezolva această problemă, vom vompara trei dintre cele mai importante considerente atunci când trebuie să decideți între WordPress.org și WordPress.com : costurile , libertățile și limitările , precum și întreținerea și dezvoltarea .

Costuri

wp-cost-comparison-2015-2-448x513

Atunci când se compară costurile WordPress.com versus WordPress.org , există patru domenii de luat în considerare, fiecare cu costuri diferite . Acestea sunt : nume de domeniu , găzduire , spațiu de stocare, și îndepărtarea reclamelor.

Un plan gratuit (basic) WordPress.com plan este opțiunea cea mai puțin costisitoare, mai ales dacă nu vrei un nume de domeniu personalizat și nu te deranjează sa folosești temele lor gratuite, fără modificări.

Un domeniu .ro costă 8,9 € pe an sau 36.9 € pe viață la MxHost.ro . Tot la MxHost.ro , un pachet bun de găzduire costă 3,49 € pe lună, iar dacă plătești pachetul pe un an, primești gratuit un domeniu .ro sau .eu . Prețurile afișate sunt fără TVA.

Dacă dorești un site cu funcții complete , cu propriul nume de domeniu , spațiu de stocare nelimitat pentru videoclipuri și imagini , fără reclame, WordPress.com poate deveni destul de scump.

Dacă cel mai important este costul, folosirea WordPress de la WordPress.org va fi opțiunea cea mai accesibilă.

WordPress.com

Găzduirea site-ului tău pe WordPress.com este gratuită , dar există limitări care pot fi eliminate cu upgrade-uri sau planuri care pot fi aplicate separat pentru fiecare dintre site-urile tale .

Acestea sunt toate upgrade-urile disponibile. Toate se plătesc anual, mai puțin ultimele două.

 • Înregistrare domeniu – $5
 • Conectare domeniu (domain mapping) – $13
 • Intimitate domeniu (domain privacy) – $8
 • VideoPress – $60
 • Personalizare design – $30
 • Upgrade spațiu stocare – $20 – $290
 • Fără reclame – $30
 • Redirecționare site – $13
 • Teme premium nelimitate – $120
 • Temă premium – de la $20, o singură dată
 • Transfer asistat – $129, o singură dată

Dacă ai nevoie de mai multe plugin-uri, ai putea economisi bani prin upgrade la unul dintre planurile WordPress.com .

WordPress.com Plans WordPress.com Store

WordPress.org

Pe de altă parte , ai putea opta pentru a descărca o copie a software-ului gratuit, open source , dar este important să reții că găzduirea site-ului tău WordPress nu este gratuită. Dar poți alege una din multele companii de hosting pentru a găzdui site-ul tău. Vei avea nevoie , de asemenea, să achiziționezi un nume de domeniu.

CodeCanyon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *